Кухар-кондитер

Кухар-кондитер

Професія кухара-кондитера дуже універсальна. Знання, отримані в ліцеї можна реалізувати в усіх галузях харчової промисловості.

Кухар-кондитер уміє:

  1. Приготувати страви та кулінарні вироби масового попиту.
  2. Виконувати механічну обробку овочів, круп, бобових і макаронних виробів, готувати м’ясний, грибний та рибний бульйони; заправочні пюреподібні, холодні, солодкі та молочні супи; різні види пасерувань та соусів, м’ясні страви, формувати та панірувати напівфабрикати з котлетної маси, рибні страви, фаршировані овочі, запіканки з овочів та фруктів, молочні страви, гарячі та холодні напої.
  3. Готувати різні види тіста (дріжджове, бездріжджове, пісочне листкове, бісквітне, заварне) різні види начинок, кремів, помадок; виготовляти штучні кондитерські вироби (язички, шаруваті пиріжки, ромові баби, сочники, кільця), хлібобулочні вироби з листового дріжджового тіста, прості масові торти; оздоблювати вироби помадкою, марципаном, зацукрованими фруктами, шоколадом, кремом.

Ця професія користується великим попитом на ринку праці.

image0032.jpg