Кухар-кондитер
Професія кухара-кондитера дуже універсальна. Знання, отримані в ліцеї можна реалізувати в усіх галузях харчової промисловості.
Кухар-кондитер уміє:
- Приготувати страви та кулінарні вироби масового попиту.
- Виконувати механічну обробку овочів, круп, бобових і макаронних виробів, готувати м’ясний, грибний та рибний бульйони; заправочні пюреподібні, холодні, солодкі та молочні супи; різні види пасерувань та соусів, м’ясні страви, формувати та панірувати напівфабрикати з котлетної маси, рибні страви, фаршировані овочі, запіканки з овочів та фруктів, молочні страви, гарячі та холодні напої.
- Готувати різні види тіста (дріжджове, бездріжджове, пісочне листкове, бісквітне, заварне) різні види начинок, кремів, помадок; виготовляти штучні кондитерські вироби (язички, шаруваті пиріжки, ромові баби, сочники, кільця), хлібобулочні вироби з листового дріжджового тіста, прості масові торти; оздоблювати вироби помадкою, марципаном, зацукрованими фруктами, шоколадом, кремом.
Ця професія користується великим попитом на ринку праці.